Priesterwijding 29 mei 2021

Monseigneur Gerard de Korte heeft zaterdag 29 mei 2021 de van oorsprong Belgische Quinten Kerckhofs de priesterwijding toegediend. Vanwege de coronamaatregelen was het aantal deelnemers aan de Eucharistieviering beperkt, maar gelukkig meer dan de maximaal 30 die lange tijd heeft gegolden.

Onder de deelnemers waren ook Mgr. Rob Mutsaerts die concelebreerde, Mgr. Anton Hurkmans en abt Jeroen De Cuyper. Quinten heeft voordat hij op het Sint-Janscentrum voor priester ging studeren enkele jaren in de Norbertijnse Abdij van Tongerlo gezeten. Na afloop ontvingen velen de neomistenzegen in de tuin van de kathedraal. Daarna was er nog een samenzijn in het Sint-Janscentrum voor genodigden.

De priesterwijding van Quinten is de eerste van hopelijk vele voor de nieuwe rector van het Sint-Janscentrum, Norbert Swagemakers.

Aan het einde van de viering maakte Mgr. De Korte bekend dat Quinten per 1 juli als kapelaan wordt aangesteld in de Edith Steinparochie te Vught waar hij zal samenwerken met pastoor Martien Mesch.

(fotoserie: Wim Koopman)

Adres

Sint-Janscentrum
Papenhulst 4
5211 LC 's-Hertogenbosch