Dossier

Dossier wijding

Laatste nieuwsberichten:
Fotoserie van een prachtige priesterwijding Fotoreportage
gepubliceerd: zaterdag, 26 mei 2018
Op de zaterdag na Pinksteren waarop de zon uitbundig scheen en de temperatuur tropische hoogten bereikten, is Bryan van de Mortel door Mgr. Gerard de Korte tot priester gewijd. Het werd een fees­te­lijke viering met als concelebranten onder andere Mgr. Rob Mutsaerts, ple­baan Geertjan van Rossem en rector Filip De Rycke.
Feestelijke diakenwijding met drie bisschoppen Fotoreportage
Sacha Steijaert tot transeunt diaken gewijd
gepubliceerd: zaterdag, 5 november 2016
Vele belangstellenden kwamen zaterdag 5 november 2016 naar de diakenwijding van Sacha Steijaert in de Sint-Jans­kathedraal van ’s-Hertogenbosch. Herfstige wolkenpartijen met een spat regen en stralende zon wisselden elkaar af.
Fotoserie eerste Bossche priesterwijding Mgr. De Korte Fotoreportage
gepubliceerd: zaterdag, 21 mei 2016
Onder grote belangstelling heeft de nieuwe bisschop van Bisdom ’s-Hertogenbosch, Mgr. G. de Korte, zaterdag 21 mei 2016 de twee transeunt diakens Gideon van Meeteren en Pieter Zimmermann tot priester gewijd.
Fotoreportage diakenwijding Fotoreportage
gepubliceerd: zaterdag, 7 november 2015
Zaterdag 7 november 2015, op het Hoogfeest van de heilige Willibrord, geloofsverkondiger en patroon van Nederland zijn in de Sint-Janskathedraal van ’s-Hertogenbosch vijf diakens gewijd door Mgr. Hurkmans.
Feestelijke diakenwijding Fotoreportage
gepubliceerd: zaterdag, 8 november 2014
In de Sint-Janskathedraal van ’s-Hertogenbosch, onder een strak blauwe hemel, zijn zaterdag 8 november 2014 drie diakens gewijd. Omdat Mgr. Hurkmans zich wegens gezondheidsredenen liet verontschuldigen, wijdde Mgr. Mutsaerts de drie kandidaten door handoplegging en gebed.
Vier nieuwe diakens voor mgr. Hurkmans Fotoreportage
gepubliceerd: zaterdag, 9 november 2013
Het is altijd weer een geweldig indrukwekkende gebeurtenis wanneer jonge mannen tot diaken worden gewijd. Vandaag was het weer feest in de Sint-Janskathedraal waar mgr. Hurkmans vier mannen tot permanent diaken heeft gewijd.
Prachtige priesterwijding Fotoreportage
gepubliceerd: zaterdag, 25 mei 2013
Het is een mooie dag in mei. De Zoete Moeder staat voorin de kathedraal en pelgrims lopen af en aan. “Wat gaat er gebeuren?” wordt gevraagd... “Mgr Hurkmans gaat drie jonge mannen tot priester wijden!”
Zeer drukbezochte diakenwijding Fotoreportage
gepubliceerd: zaterdag, 10 november 2012
De Sint-Janskathedraal was tot in de zijbeuken bezet met kerkgangers die de diaken­wijding van Peter Koen, Bart Theunissen, Harm Eskes, Peter Buijs en Bas Leijtens wilden meemaken. Na de wijdings­mis was het Sint-Jans­centrum bijna te klein om alle gasten op te vangen.
Feestelijke priesterwijding Fotoreportage
gepubliceerd: zaterdag, 2 juni 2012
Tijdens een pontificale Eucharistieviering werden zaterdag 2 juni 2012 Geoffrey de Jong en Patrick Kuis tot priester gewijd. Aan de hand van de fotoreportage krijgt u een goed beeld van dit fantastische feest.
Grote belangstelling voor diakenwijding Geoffrey de Jong Fotoreportage
gepubliceerd: zaterdag, 5 november 2011
Onder grote belangstelling is vandaag Geoffrey de Jong, seminarist van het Sint-Janscentrum, tot transeunt diaken gewijd door Mgr. A.L.M. Hurkmans. Dit gebeurde tijdens een feestelijke Eucharistieviering in de Sint-Janskathedraal te ’s-Hertogenbosch.
Vijfvoudige diakenwijding in de Sint-Janskathedraal Fotoreportage
gepubliceerd: zaterdag, 25 september 2010
Zaterdag 25 september 2010 stond de Sint-Janskathedraal in het teken van de diakenwijding. Maar liefst vijf jonge mannen werden door middel van de handoplegging en gebed door Mgr. Hurkmans tot diaken gewijd.
Fotoserie bisschopswijding Fotoreportage
gepubliceerd: zaterdag, 18 september 2010
In een volledig gevulde Sint-Janskathedraal werden zaterdag 18 september mgr. R. Mutsaerts en mgr. J. Liessen tot bisschop gewijd. Voor de receptie was bijna de hele tuin van het Sint-janscentrum overdekt met tenten, wat uiteindelijk gelukkig niet nodig bleek. Hieronder een fotoimpressie van de wijding en de receptie.
Vier nieuwe priesters voor het bisdom! Fotoreportage
gepubliceerd: zaterdag, 29 mei 2010
Onder grote belangstelling heeft mgr. Drs. A.L.M. Hurkmans op zaterdag 29 mei tijdens een sfeervolle viering in de Sint-Janskathedraal vier mannen tot priester gewijd, een vreugdevol en hoopvol teken in deze tijd.
Diakenwijding Fotoreportage
gepubliceerd: zaterdag, 7 november 2009
Op 7 november 2009 wijdde Mgr. Hurkmans vijf mannen tot diaken. Het gaat om Hans van der Donk, Henk Welling, Theo Lamers, Francis de Meijer en Jacques Grubben.
Priesterwijding Henk Janssen & Stefan Schevers Fotoreportage
gepubliceerd: zaterdag, 6 juni 2009
Zaterdag 6 juni zijn onder massale belangstelling Stefan Schevers en Henk Janssen door bisschop Hurkmans tot priester gewijd in de Sint-Janskathedraal in ’s-Hertogenbosch.
Transeunt Diakenwijding 2008 Fotoreportage
gepubliceerd: zaterdag, 8 november 2008
Onder grote belangstelling werd zaterdag Stefan Schevers uit Esch tot transeunt diaken gewijd tijdens een indrukwekkende viering in de Sint-Jan. Op de foto ligt de wijdeling plat op de grond tijdens de litanie. Deo volente zal hij op 6 juni 2009 tot priester worden gewijd. Stefan loopt stage in Bergeijk.
Permanent Diakenwijding 2008 Fotoreportage
gepubliceerd: zaterdag, 27 september 2008
Met buiten een strakblauwe hemel vond zaterdag 27 september 2008 in de Sint-Janskathedraal de wijding plaats van Arnout van Kempen en Frank van der Geld tot permanent diaken.
Priesterwijding 2008 Fotoreportage
gepubliceerd: zaterdag, 17 mei 2008
Hoewel de zon het wat liet afweten, straalde diaken Phûc Lé in de Sint-Janskathedraal te ’s-Hertogenbosch. Zaterdag 17 mei werd diaken Phûc Lé tot priester gewijd tijdens een indrukwekkende plechtigheid.
Priesterwijding 2007 Fotoreportage
gepubliceerd: zaterdag, 2 juni 2007
Tijdens een plechtige Eucharistieviering op zaterdag 2 juni 2007 heeft mgr. drs. A.L.M. Hurkmans Alain Holvoet en Ewald Kamphuis tot priester gewijd.
Diakenwijding 2006 Fotoreportage
gepubliceerd: zaterdag, 4 november 2006
Op een zonnige zaterdag 4 november 2006 heeft Mgr. Hurkmans door middel van handoplegging en gebed drie mannen tot diaken gewijd. Het gaat om Anton van Diessen, Alain Holvoet en Ewald Kamphuis.