Oud-conrector en oud-docent Sint-Janscentrum worden hulpbisschoppen

dinsdag, 20 juli 2010

Paus Benedictus XVI heeft Mgr. Drs. R. Mutsaerts en Mgr. Dr. J. Liesen benoemd tot hulpbisschop van het bisdom van ’s-Hertogenbosch. Ze worden op zaterdag 18 september om 11.00 uur in de Sint-Jans­kathedraal in Den Bosch tot bisschop gewijd.

Oud-conrector en oud-docent Sint-Janscentrum worden hulpbisschoppenBeide hulpbisschoppen hebben een bijzondere band met het Sint-Janscentrum. Mgr. Mutsaerts is, als oud-student van onze opleiding (1987-1993), de eerste priester van het Sint-Janscentrum die tot het bisschopsambt geroepen wordt. In het studiejaar 1995-1996 werkte Mgr. Mutsaerts in de Bossche priesteropleiding als conrector van de toenmalige rector Hurkmans. Mgr. Dr. J. Liesen was gedurende meerdere jaren verbonden aan het Sint-Janscentrum als zeer gewaardeerd docent van de vakken Hebreeuws, Inleiding tot het Oude en tot het Nieuwe Testament en Exegese van het Oude en van het Nieuwe Testament (2001-2006).

Het seminarie blijft rechtstreeks onder de bevoegdheid van Mgr. Hurkmans zelf vallen. Het Sint-Janscentrum feliciteert mgr. Hurkmans en zijn nieuwe hulpbisschoppen van harte!Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook