Feestelijk begin van de meimaand in Den Bosch

maandag, 2 mei 2011

Zoete Moeder van Den Bosch en het schilderij van de paus (foto: Henk Groenendaal)Op zondag 1 mei werd de meimaand in Den Bosch op feestelijke wijze ingezet. Bij de verschillende vieringen was de kathedraal telkens helemaal vol met talloze pelgrims uit Den Bosch zelf en uit de steden en dorpen uit de wijde omgeving. De hele meimaand lang zullen de vieringen bijzondere luister krijgen door de goede zorgen van de broederschap, de aanwezigheid van gilden, en de plechtige zang van verschillende zangkoren. (zie www.johannesevangelist.nl)

Het genadebeeld van de Zoete Moeder van Den Bosch staat gedurende de hele maand vooraan in de kathedraal, om de pelgrims beter in de gelegenheid te stellen een kaarsje aan te steken en een gebed uit te spreken bij Maria.

Vanzelfsprekend werd ook bijzondere aandacht besteed aan de zaligverklaring van Paus Johannes Paulus II, wiens portret (geschilderd door Henk Groenendaal) het priesterkoor sierde. Bij de verschillende Rome-bedevaarten heeft het Sint-Janscentrum meermaals een persoonlijke ontmoeting gehad met de voormalige paus. Op voorspraak van de zalige paus Johannes Paulus II moge de Heer vele jonge mannen roepen tot het priesterschap!Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook