Sint-Janscentrum in Katholiek Nieuwsblad

Bij gelegenheid van roepingenzondag

zaterdag, 14 mei 2011

Naar aanleiding van roepingenzondag bracht Katholiek Nieuwsblad in een speciaal katern een aantal interviews over priesterschap en priester worden. In één van de artikelen wordt op bijna een gehele pagina ingegaan op de oriëntatiedagen die gedurende de afgelopen Goede Week in het Sint-Janscentrum plaatsvonden.

Verschillende jonge mannen namen hieraan deel. Met de hele seminariegemeenschap vierden ze de plechtigheden rond het hoogtepunt van het liturgisch jaar, het paastriduüm, met bisschop Hurkmans in de Sint-Janskathedraal. Door de liturgische vieringen, het gebed, de ontmoetingen en de contacten met de seminaristen zochten zij opheldering rond hun levenskeuze. Een journaliste van het Katholiek Nieuwsblad leefde een dag mee en vertelt over haar impressies.

Meermaals per jaar organiseert het Sint-Janscentrum roepingendagen. Geïnteresseerden in het priesterschap kunnen te allen tijde contact opnemen met de rector (rector@sint-janscentrum.nl) om enkele dagen te komen meeleven en zich te oriënteren op hun levensroeping.

De foto's zijn van de Witte Donderdagviering. (foto's: Wim Koopman i.o.v. Bisdom 's-Hertogenbosch)Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook