Docenten Sint-Janscentrum samen op stap

woensdag, 18 mei 2011

Vandaag zullen docenten en oud-docenten samen op weg gaan naar het ‘witte stadje’ Thorn in het mooie Limburg.

Zij zullen in het stadje Thorn, eens een zelfstandig klein vorstendom met eigen munt en nog maar pas uitgebreid in het nieuws vanwege het bezoek van Koningin Beatrix en haar familie op Koninginnedag,  rondgeleid worden en een bezoek brengen aan de Stiftskerk of Sint-Michaëlkerk.

Sint Michaël in Thorn (foto: Bert Kaufmann)De Sint-Michaëlkerk of Stiftskerk in Thorn is een parochiekerk waarvan de delen grotendeels uit de 14e eeuw stammen. Het was de stiftskerk van de Benedictijner Rijksabdij in Thorn. Het is een gotische kruisbasiliek met een oostelijke crypte onder de kruising en het koor. Er is een verhoogd “vorstinnekoor” in het zuidelijke dwarspand dat ooit dicht bij het paleis van de abdis lag. De onderbouw van de toren is een restant van de oudere romaanse kerk.

Na de opheffing van het klooster in 1797 werd de oude parochiekerk gesloopt en nam de gemeente deze kerk in gebruik. De beroemde neogotische architect P.J.H. Cuypers restaureerde in de 19e eeuw de kerk.

Rond 17.00 uur zal het gezelschap teruggekeerd zijn op het seminarie voor een gezamenlijke vesperviering en een feestelijk diner dat nog eenmaal in het teken zal staan van het 12½ jarig bisschopsjubileum van Mgr. Hurkmans. Eregast is de apostolisch Nuntius Mgr. Dr. F. Bacqué.Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook