Paus: ‘Dagorde belangrijk voor de seminarist’

zaterdag, 25 juni 2011

Paus Benedictus XVI heeft volgens traditie op de zaterdag voor de vastentijd het seminarie van het bisdom Rome bezocht. Bij die gelegenheid haalde hij herinneringen op aan het seminarie van Freising, waar hij zelf tot priester is opgeleid.

“Het leven op het seminarie”, zo zei de paus, “verschilde niet veel met nu.

Paus Benedictus XVI bezoekt het seminarie in Freising6.30 uur stond men op. Om 7 uur volgde een tijd van meditatie, van stil contact met de Heer in een geestelijke voorbereiding op de H. Eucharistie. Daarna volgden de mis, het ontbijt en de lezingen.

In de namiddag waren er lessen en studietijd en tijden van gezamenlijk gebed.

Op verschillende avonden spraken de spirituaal en de rector van het seminarie met ons om ons te begeleiden op de weg van de meditatie door ons elementen aan te reiken die ons zouden kunnen helpen de woorden van de Heer, die onderwerp van onze meditatie zou moeten zijn, tot onze persoonlijke beschouwing te maken.

Zo ging het dag na dag. Belangrijk was echter een dagorde te hebben die er voor mij is en die niet elke dag opnieuw te moeten bedenken. Wat moet ik doen, hoe moet ik leven?

Er is een regel, een orde, die al voor mij klaarligt en die mij helpt de dag geordend te leven.“

Daarnaast sprak paus Benedictus XVI o.a. over zijn voorliefde voor de H. Augustinus, wiens weg anders liep dan hij zelf voor ogen heeft gehad. Hij zou een contemplatief leven willen leiden en filosofische boeken schrijven, de Heer maakte hem echter tot herder van zijn volk als priester en bisschop. (bron: www.kath.net)

Heilige Augustinus


Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook