Diocesane Priesterdag 2011

maandag, 4 juli 2011

Met een plechtige Eucharistieviering in de Sint-Janskathedraal ging vanmorgen de jaarlijkse priesterdag van start. Bijna 70 priesters waren ingegaan op de uitnodiging van mgr. Hurkmans voor een dag van bezinning en verdieping.

Sint-Janscentrum gebakje

Aanbidding

Na de Eucharistieviering werd 20 minuten aanbidding gehouden in het kader van het verzoek van de Congregatie voor de Clerus die alle bisdommen had gevraagd zestig uur aanbidding te houden als cadeau voor het zestigjarig priesterfeest van paus Benedictus XVI.

Lezing met thema ‘Heb geen vrees’

Mgr. Liesen begon zijn lezing met een anekdote over een telegram aan een bruidspaar. “De volmaakte liefde drijft de vrees uit, want vrees duidt op straf, en wie vreest is niet volgroeid in de liefde” (1 Joh. 4,18) is een mooie bijbelpassage voor een vers bruidspaar. Helaas liet de postbeambte in het telegram de 1 van 1 Joh 4,18 weg ... En toen kwam er een andere boodschap over! (zie Joh. 4,18)

De hulpbisschop hield een zeer gewaardeerd betoog over enkele actuele problemen in het bijbelonderzoek met betrekking tot de historiciteit van de evangeliën en de theologie van het Markusevangelie.

Ontmoeting

Tijdens de lunch was er speciale aandacht voor de jubilerende priesters in het bisdom. Daarna was er een informele ontmoeting met de twee hulpbisschoppen. De dag werd afgesloten met plechtige vespers in de Sint-Janskathedraal.

(foto's: Wim Koopman)Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook