Seminaristen op weg naar de WJD in Madrid

maandag, 25 juli 2011

Klaar om de rugzak op te nemen richting MadridDe Wereldjongerendagen in Madrid komen steeds dichter bij. Vanuit het Sint-Janscentrum gaan er ook verschillende seminaristen mee, waaronder Pieter Zimmermann en Geoffrey de Jong. Voor hen zullen de WJD ook een echte periode van bedevaart en bezinning worden, omdat ze, vertrekkend vanuit Lourdes, een heel stuk van de weg te voet naar Madrid zullen afleggen. Geoffrey getuigt over de voorbereidingen:

‘Al verschillende maanden komen we iedere tweede zaterdag samen in Eindhoven met een “roepingenkring” bij Pastoor Ad Verest. Met ongeveer tien jongeren gaan we een heel stuk van Lourdes naar Madrid lopen. Daarvoor hebben we op de zaterdagochtend steeds een lange wandeling gemaakt. Pieter helpt ook mee om Spaanse lessen te geven aan de deelnemers die deze taal niet of minder machtig zijn. Wat mij betreft kan ik niet wachten om te gaan; al wandelend, biddend en zingend op weg naar Madrid!’Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook