Gespot op de WJD...

woensdag, 17 augustus 2011

We weten niet hoe het u vergaat, maar vanaf hemelsbreed 1433 km., thuis, via internet, TV en krant proberen we erachter te komen hoe het met onze familieleden, de seminaristen en Bossche bisdomjongeren gaat die deelnemen aan de Wereld Jongerendagen in Madrid.

Mgr. Hurkmans en seminarist Geoffrey gespotHet valt niet mee om tussen die half miljoen jongeren onze eigen mensen te herkennen. Maar vanmorgen stond er een foto van de eerste catechesebijeenkomst van woensdagmorgen in de krant. Eindelijk een bekend gezicht, zelfs twee!

Mgr Hurkmans, een bisschop herken je vrij eenvoudig, maar ook Geoffrey, een van onze seminaristen.

Getuigenis

Via verschillende sites op internet, kun je heel veel meebeleven. Zo lazen we op de site van Jong Katholiek het getuigenis van een meisje, ‘gewoon katholiek opgevoed’ dat zich zo vaak eenzaam voelde in haar geloof. Vrienden en vriendinnen op school keken er een beetje vreemd tegen aan. Ze ging naar de WJD in Keulen (2005) en werd daar enorm geraakt door het feit dat er zo veel (!) jongeren van haar eigen leeftijd deelden in hetzelfde geloof. Een vreugdevol samenzijn. Maar het gaat dieper, God werkt door deze enorm massale bijeenkomsten. Ze kreeg op een bepaald moment, geraakt als zij was,  een sterk verlangen om iets persoonlijks tegen God te zeggen. Ze had geen enkele ervaring met biechten, “dat kwam niet veel voor in onze kerk”, maar nu ‘moest’ ze in de rij gaan staan en met God in gesprek komen.

“Het werd een van de mooiste ervaringen van die dagen. Ik was zo opgelucht! Dat moment heb ik iets van God mogen ervaren. Dat is nog altijd bij me”.

Ze was ook in Sydney (2008) en nu in Madrid. Elke pelgrimage heeft zijn bijzondere ervaring.

Wat een zegen en dit is nog maar één verhaal. We hopen bij terugkomst van onze seminaristen en de bisschop u door hun persoonlijke beleving te laten delen in deze voor de hele Kerk genadevolle dagen.Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook