Schat gevonden op internet

woensdag, 24 augustus 2011

Op internet vonden we deze oude afbeeldingen van het klooster van de Fraters van Tilburg. Op de foto's is het huidige Sint-Janscentrum nog goed te herkennen.

Architect Hendrik Willem Valk maakte in 1922 ontwerpen voor een nieuw fraterhuis voor de Fraters van Tilburg. Het fraterhuis vertoont in zijn uitvoering grote overeenkomsten met de ontwerpen van Valk. Op de gedenksteen in de hal staat echter Jos Duijnstee vermeld als architect.

Met de bouw werd aangevangen in 1922. In opdracht van de Fraters van Tilburg verrees een klooster aan de Papenhulst in 's-Hertogenbosch. In 1987 werd de communiteit van de Fraters van Tilburg opgeheven en stichtte mgr. Ter Schure er het huidige seminarie.

Wat opvalt is dat rechts een gebouw tegen het klooster aan stond. Nu zijn daar de twee poorten die leiden naar de parkeerplaats. Verder valt op dat het klooster vrij uitzicht had terwijl nu aan de overkant van de straat een apartementencomplex staat. Op de gevel staat “School van het H. Hart - MULO” en “Kweekschool Concordia”.

Om te vergelijken hebben we twee recente foto's van de voor- en achterkant toegevoegd en een foto van de gedenksteen in de hal.Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook