Seminarie krijgt grote beurt

woensdag, 31 augustus 2011

Seminarie krijgt grote beurtOp zondag 11 september start het nieuwe studiejaar aan het Sint-Janscentrum. In deze laatste weken van de vakantie van de seminaristen wordt door de medewerkers met man en macht gewerkt om alle lokalen een grote beurt te geven, om zo in een schoon gebouw met frisse moed het nieuwe jaar van vorming te kunnen aanvangen.

Dit jaar wordt bijzondere aandacht geschonken aan de schoonmaak van de kapel. De muren, zwartgeblakerd door 80 jaren wieroken en kaarsen branden, krijgen een bijzondere behandeling en worden schoongestraald; alle koper wordt gepoetst; de gewaden gewassen en gestreken; het houtsnijwerk geboend en de vloerkleden, in de kapel zowel als in de overige lokalen, worden met de champorelle vakkundig gereinigd.

Bij deze grootse schoonmaakoperatie worden alle beschikbare krachten ingezet, onder het motto: 'Iedereen helpt met alles mee'. Daarbij komen onverwachte talenten naar boven! Pater Pushpa blijkt, naast zijn pastorale vaardigheden, ook een bijzonder talent voor koperpoetsen te hebben. Ingebouwd tussen kandelaars en processiekruisen helpen ook de dames van de receptie, tussen twee telefoontjes door, mee aan dit secure werk.

Zelfs incidentele bezoek(st)ers blijken het niet te kunnen laten om even een handje te helpen! Ondertussen worden elders in het gebouw alle lokalen ontruimd om de vloerkleden grondig te reinigen. Terwijl de huismeester, metershoog boven de grond, het gewelf van de kapel een beurt geeft, lijkt de kok zich uitstekend te vermaken op de grasmaaier. En op een onbewaakt moment… werd zelfs de rector gesignaleerd op de steigers!



Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.




link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook