Opening van het studiejaar en diƫsviering

woensdag, 7 september 2011

Kapel Sint-JanscentrumOp zondag 11 september zal het studiejaar 2011-2012 worden geopend met een eucharistieviering in de geheel opgeknapte seminariekapel.

De opening valt zoals altijd samen met de Diës. Al 24 jaar worden priesterstudenten opgeleid aan het Sint-Janscentrum. Al 24 jaar huist de seminariegemeenschap in steeds wisselende samenstelling onder de vleugels van de Kathedraal van Sint-Jan en maakt deel zo ook deel uit van het hart van het bisdom.

Programma

Het programma van deze dag zal bestaan uit een bezichtiging van nog niet door ons ontdekte plekken in de Sint-Jan onder leiding van diaken Patrick Kuis die in juni j.l. tot transeunt diaken gewijd is en die deel uit maakt van de Pastorale Eenheid H. Maria en H. Johannes. Na het bidden van de vespers zal er een feestelijk diner geserveerd worden. De dag wordt afgesloten met het gezamenlijk bekijken van de veelvoudig bekroonde film Des hommes et des dieux over een groep Franse Cisterciënzermonniken, martelaren uit onze eigen tijd, die een indrukwekkend getuigenis gaven van toewijding aan God en aan mensen, en van trouw aan hun roeping.Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook