Aan het werk met onze talenten!

Diƫsviering en opening studiejaar

maandag, 12 september 2011

Met een plechtige eucharistieviering is zondag 11 september het studiejaar 2011-2012 begonnen. In de homilie tijdens de eucharistieviering bij gelegenheid van de opening van het studiejaar sprak rector F. De Rycke deze zondag over de talenten.

“Het evangelie van vandaag leert ons dat trouw, geduld en medelijden, de motor zijn van onze groei. Wie wil groeien in talenten moet leren te vertrouwen op de barmhartigheid van God en van daaruit, met trouwe volharding, zijn talenten aanwenden in dienst van zijn medemensen, in het gelovig besef van het medelijden en geduld van God met ons. Drie trefwoorden aan het begin van een nieuw studiejaar in dienst van de Heer: trouw, geduld en medelijden. De Heer geve ons een zegenrijk nieuw seminariejaar”.

Thuis voelen in het Sint-Janscentrum

Des Hommes et des DieuxDe dag van de opening van het studiejaar had ook nog een ander feestelijk tintje. Deze dag stond ook in het teken van de viering van de Diës natalis, de stichtingsdag van het Sint-Janscentrum. Na de eucharistieviering en de lunch trokken studenten, de rector en enkele docenten op naar de Sint-Jan om onder de bijzondere leiding van de kersverse diaken van de parochie HH. Maria en Johannes, medestudent Patrick Kuis, op zoek te gaan naar nog niet betreden plekjes in en bovenop deze prachtige Kathedrale Basiliek. Tijdens de ‘workout‘, en met groeiend ontzag voor de bouwers van dit magnifieke Godshuis, was er tijd voor ontmoeting en contact met elkaar. Zoals één van de seminaristen zei: 'Zo krijg je een ander perspectief op de kerk', en ook (één van de nieuwkomers): 'het was een gemoedelijke en gezellige dag, mooi om samen zo’n wandeling te maken en elkaar beter te leren kennen. Ik ben me meteen al meer thuis gaan voelen'. Op de foto’s kunt u mee kijken naar verborgen plekjes van de Sint-Jan en genieten van bijzondere beelden van waar men normaal niet bij kan komen.

‘Des Hommes et des Dieux’

Na een voortreffelijk diner (hulde aan onze chef-kok!) werd deze mooie dag afgesloten met de indrukwekkende film ‘Des Hommes et des Dieux’ over het martelaarschap van de Franse Cisterciënzermonniken van Tibhrine. Het was zeer zinvol om, aan het begin van het nieuwe studiejaar, geconfronteerd te worden met dit voorbeeld van gehele toewijding aan God en aan de mensen en van trouw aan een roeping. Een film die je raakt tot in het diepst van je wezen!Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook