Gebedsdag trekt steeds meer bezoekers

zondag, 25 september 2011

Dit jaar ontmoetten de leden van de Gebedskring Sint-Jan elkaar op zondag 25 september. De bijeenkomst begon met een sfeervolle eucharistieviering in de Sint-Janskathedraal, waarbij, naast verscheidene priesterstudenten als misdienaars, ook diaken Patrick Kuis assisteerde. Patrick volgt het laatste jaar van de seminarieopleiding en zal op zaterdag 2 juni 2012 tot priester gewijd worden.

Aansluitend werd het gezelschap in het Sint-Janscentrum ontvangen met een kopje koffie en gebak. Na een kort overzicht van het afgelopen en komende studiejaar door de rector verzorgde hulpbisschop Mgr. Mutsaerts een gesmaakte lezing over het thema: 'Vrees niet, Ik ben het' en over de werking van de H. Geest.

Een bijzondere activiteit bij deze gebedsdag was de voorstelling van de twee nieuwe noveenkaarsen van het Sint-Janscentrum, met afbeeldingen van de glasramen van de Zoete Moeder uit de seminariekapel, en met een foto van de zalige paus Johannes Paulus II. Deze noveenkaarsen zowel als de gebedskaarten bij de kaars van paus Johannes Paulus II zijn te verkrijgen bij de receptie van het seminarie (€ 4 voor de kaarsen en € 0,30 per gebedskaart).

De dag werd afgesloten met een moment van stille aanbidding van het H. Sacrament en vervolgens het gezamenlijke zingen van de plechtige vespers.

Het was weer een geslaagde gebedsdag, waarin de seminariegemeenschap haar oprechte dank kon uitspreken aan de vele mensen die ons geestelijk steunen!

Hieronder een fotoreportage door ‘hoffotograaf’ Wim Koopman.Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook