Sint-Janscentrum overgenomen door kinderen

zondag, 2 oktober 2011

Het Sint-Janscentrum lijkt zaterdag 1 oktober overgenomen door tientallen kinderen. Bewapend met kleurpotloden, kaarten voor zieke kinderen en rozenkransen hebben zij met vele ouders gehoor gegeven aan de oproep van Kinderen bidden voor kinderen om aan het jaarlijks terugkerend evenement deel te nemen.

Voor elke kaart die de kinderen voorzien van een tekening, kleur en stickers ontvangen ze een consumptiebon voor limonade en een koekje of snoepje. Hebben veel kinderen deze aanmoediging niet nodig, anderen zet het aan tot noeste arbeid! De klaargemaakte kaarten worden -voorzien van mooie strik- in een brievenbus gegooid en later naar de zieke kinderen gebracht. Bovendien sponsort Bisdom ’s-Hertogenbosch elke kaart met één euro.

De stoet met kinderen, ouders, vaandeldragers, jumbo-rozenkrans, harmonie St. Cecilia uit Rosmalen en pastoor Robert van Aken trekt veel bekijks. Mede dankzij het schitterende weer genieten vele omstanders van de bonte processie van het Sint-Janscentrum naar de Sint-Janskathedraal.

In een volgepakte Mariakapel wijdt pastoor Robert van Aken vele rozenkransen en bidden de kinderen een kinderrozenhoedje. Bij een kinderrozenhoedje worden vijf-keer-drie in plaats van vijf-keer-tien weesgegroetjes gebeden. Het kaarsenbranden, neerzetten van rozen, Ave Maria op de trompet, de harmonie en het zingen van liedjes completeren een bijzonder sfeervolle en geslaagde viering.

(Foto's: ‘hoffotograaf’ Wim Koopman
meer foto's van deze dag en informatie over dit initiatief op www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl)Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook