Felicitaties aan Mgr. Hendriks en De Tiltenberg

dinsdag, 25 oktober 2011

Het Sint-Janscentrum feliciteert van harte de seminariegemeenschap van De Tiltenberg met de benoeming van hun rector, Mgr. Dr. J. Hendriks, tot hulpbisschop van het bisdom van Haarlem-Amsterdam en tot titulair bisschop van Arsacal.

Mgr. Hendriks bij paus Benedictus XVIMgr. Hendriks was gedurende verschillende jaren docent aan het Sint-Janscentrum. Hij gaf o.a. het college 'Inleiding in de kerkelijke documenten', over de soorten officiële documenten die de Heilige Stoel uitgeeft, en over hun interpretatie. Toen het grootseminarie De Tiltenberg werd opgericht, werd Mgr. Hendriks de eerste rector, en moest hij - tot grote spijt van staf en studenten - de lesopdracht aan het Sint-Janscentrum beëindigen.

Rector Hendriks wordt door studenten en collega's zeer gewaardeerd als een toegewijde rector, een vrome priester en een betrouwbaar canonist. De gemeenschap van het Sint-Janscentrum feliciteert hem oprecht en wenst hem veel zegen toe bij zijn nieuwe opdracht als hulpbisschop van Haarlem-Amsterdam.

H.E.H. Gerard Bruggink benoemd als rector van de TiltenbergWe feliciteren ook van harte H.E.H. Gerard Bruggink, de huidige rector van het heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood te Heiloo, met zijn benoeming tot rector van het Grootseminarie De Tiltenberg, en we wensen hem veel genade en wijsheid toe bij zijn nieuwe taak.Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook