Gelukwensen aan Dr. Jörgen Vijgen

zaterdag, 29 oktober 2011

Dr. Jörgen VijgenAan de Pauselijke Universiteit Sint-Thomas van Aquino (Angelicum) te Rome promoveert op 29 oktober Drs. Jörgen Vijgen tot doctor in de filosofie. De nieuwe doctor, die doceert aan verschillende priesteropleidingen in Nederland, is reeds gedurende meerdere jaren verbonden aan het Sint-Janscentrum. Hij verzorgde aan het Bossche seminarie o.a. de colleges metafysica, geschiedenis van de Middeleeuwse wijsbegeerte, geschiedenis van de moderne filosofie.

Dr Vijgen is met name gespecialiseerd in de studie van de H. Thomas van Aquino, aan wij hij reeds meerdere boeken en artikels wijdde. Ook zijn proefschrift (getiteld: The Status of Eucharistic Accidents ‘sine subiecto’ - A Historical Trajectory up to Thomas Aquinas and Selected Reactions) behandelt de theologie van de ‘Doctor Angelicus’, zoals Sint-Thomas ook wel genoemd wordt.

De staf, docenten en studenten van het Sint-Janscentrum feliciteren Dr. Jörgen Vijgen van harte en danken hem voor zijn deskundige bijdrage aan de opbouw van onze priesteropleiding.Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook