Diakenwijding Geoffrey de Jong

zondag, 30 oktober 2011

Zaterdag 5 november zal Mgr. A.L.M. Hurkmans tijdens een plechtige eucharistieviering (om 12.00 uur in de Sint Janskathedraal)  Geoffrey de Jong wijden tot transeunt diaken.

Nader kennismaken

Diakenwijding Geoffrey de JongGeoffrey is geboren in Johannesburg, Zuid Afrika. Hij is gedoopt in Stanger in de meer katholieke stroming binnen de Angelicaanse kerk, een wat genoemd wordt  ‘high church’. Zijn moeder heeft een heel bijzondere verering voor Maria. Tot zijn achtste jaar blijft de familie in Zuid-Afrika tot het moment waarop het, vanwege de politieke ontwikkelingen in het land de terugkeer naar Nederland, met achterlating van alles, beter is.

Mierlo-Hout wordt de nieuwe woonplaats en van daaruit volgt Geoffrey het middelbaar onderwijs aan het katholieke Carolus Borromeus College in Stiphout. Een periode waarin hij, zoals zoveel jonge mensen in die leeftijdscategorie, ver van God af leek.

Zoete Moeder van ’s-Hertogenbosch

Echter zijn honger naar meer zet hem aan tot lezen van breed religieuze literatuur en uiteindelijk wordt hem aangeraden theologie te gaan studeren in Tilburg. Van daaruit bezoekt hij ook Den Bosch en de Zoete Moeder. Het is bij haar dat Geoffrey begrijpt dat hij katholiek moet worden en op haar voorspraak bidt hij tot de Heer, dat Hij hem zou leiden op de weg die hij zou mogen gaan. 

In 2001 is Geoffrey opgenomen in de Katholieke Kerk, Mgr. Hurkmans was zijn vormheer.

Wijding tot transeunt diaken

Nu, 10 jaar later zal hij door Mgr. Hurkmans diaken gewijd worden. Hij ziet uit naar de dag en vertrouwt op de blijvende voorspraak van de Zoete Moeder en het gebed van ons allen voor zijn toekomst als man van God, diaken en straks priester in ons Bossche bisdom.Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook