Michiel Peeters organiseert ‘Avonden aan de Aa’

Zondag 27 november: HP/De Tijd redactiechef Jim Schilder

donderdag, 24 november 2011

Michiel Peeters pr. organiseert ‘Avonden aan de Aa’Een nieuw initiatief waarvan de organisatie in handen ligt van kapelaan Michiel Peeters, sinds juli dit jaar woonachtig in het Sint-Janscentrum, zijn de ‘Avonden aan de Aa’. Deze naam is gekozen vanwege de ligging van de ‘Moeder Teresazaal’ aan het riviertje de Aa die door Den Bosch stroomt.

“Via de ‘Avonden aan de Aa’ willen we geïnteresseerden kennis laten maken met mensen die zich in hun leven, denken en scheppen uitgedaagd weten tot een ongekende creativiteit door het oneindige Mysterie van de Menswording van God: een nieuwe manier van denken, kijken, aanvoelen en bouwen.”, aldus kapelaan Michiel Peeters.

De avonden zijn informeel en laagdrempelig, en ook zeer geschikt om niet-kerkelijke of niet- gelovige vrienden voor uit te nodigen. Er is mogelijkheid om vragen te stellen en na afloop is er een drankje voor ieder. De avonden zijn vrij toegankelijk en beginnen om 20.00 uur in de Moeder-Teresazaal, Graafseweg 1 te ’s-Hertogenbosch.

Zie ook Avondenaandeaa.nl

Van redactiechef van HP/De Tijd tot katholiek priester

Ontmoet Jim Schilder (55), diaken

“Zelden heb ik mijn collega’s van HP/De Tijd zo verbaasd zien kijken als op deze dinsdagochtend in 2009. Het was tijdens een reguliere redactievergadering, in april, die ik als chef redactie voorzat. Voorafgaand aan de vaste punten zei ik twee mededelingen te hebben.

Avonden aan de AA - Ontmoet Jim Schilder

Het was meteen stil. De eerste mededeling, dat ik wegging, was een complete verrassing. De tweede, over de bestemming, was de knock-out. Na een ongemakkelijke stilte zei iemand: ‘Goh... Gefeliciteerd.’ Later kwamen meer felicitaties, grapjes (bij de lunch in een café: ‘Moet jij niet bidden?’) en vragen (‘Heb je al zo’n jurk aangehad?’).”

Jim Schilder is van vrijgemaakt-gereformeerde afkomst; zijn vader was hoogleraar Oude Testament in Kampen; de familie was nauw betrokken bij het ontstaan van de vrijgemaakt gereformeerde kerk in 1944, aan de wieg waarvan oud-oom K. Schilder stond. Aleid Schilder, die bekend werd door haar boek over het verband tussen geloof en depressiviteit en over wie een film werd gemaakt, is een zus van Jim.

Schilder is zijn leven lang journalist geweest. Voor HP/De Tijd versloeg hij de val van de Berlijnse muur in 1989; hij schreef voor Panorama en Knack, was eindredacteur van AVRO-talkshow ‘Karel’, werkte bij de Volkskrant en Het Parool.

Afgelopen 12 november is hij diaken gewijd voor het bisdom Haarlem-Amsterdam en hij bereidt zich voor priester te worden.

Zondag komt hij in ’s-Hertogenbosch over zijn leven vertellen. Ontmoet een persoonlijkheid met een buitengewone weg.Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook