Indrukwekkende stille dag: God ontmoeten in de stilte

dinsdag, 13 december 2011

Indrukwekkende stille dag: God ontmoeten in de stilteDe stille dag -van vrijdagavond na de vespers tot zaterdag na de vespers- van deze maand werd geleid door de eerwaarde heer Lic. Tim Peeters, priester van het aartsbisdom Mechelen-Brussel en docent aan de Katholieke Universiteit van Leuven en aan het seminarie Johannes XXIII.

Eerwaarde heer Peeters is ook schrijver/vertaler van twee boeken over het leven en de leefregel van de Kartuizers. ‘Gods eenzame zwijgers’ is een boek van zijn hand en van het recente boek ‘Gewoonten, een leefregel voor kluizenaars in gemeenschap’ schreef hij samen met Guerric Aerden de vertaling. De eerwaarde heer Peeters schreef de inleiding. In een recensie werd naar hem verwezen als “de vermaarde kartuizerspecialist’.

Lic. Tim Peeters mocht zelf 3 weken te gast zijn bij de Kartuizers in de ‘Grande Chartreuse’, (bekend van de film “De grote stilte”) in de buurt van Grenoble in Frankrijk. Hij leefde met hen mee en was ook in de gelegenheid foto’s te maken  welke hij tijdens zijn inleiding en vertelling over zijn tijd daar liet zien. “Indrukwekkend en interessant om van ‘nabij’ te zien hoe deze paters leven” aldus de reactie van een van onze seminaristen.

www.youtube.com/watch?v=Y47QdiD6TmIVideogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook