Proficiat aan Kardinaal Eijk!

vrijdag, 6 januari 2012

Kardinaal Wim Eijk (foto: Wim Koopman)Op vrijdag 6 januari heeft het persbureau van de Heilige Stoel meegedeeld dat de aartsbisschop van Utrecht, Mgr. Dr. W. Eijk, op zaterdag 18 februari 2012 tot kardinaal gecreëerd zal worden.

De staf en seminaristen van het Sint-Janscentrum feliciteren Mgr. Eijk van harte met zijn opname in het Heilig College.

Mgr. Eijk was gedurende verschillende jaren als docent moraaltheologie verbonden aan het Bossche seminarie. Hij werd door studenten en collega's zeer gewaardeerd om zijn heldere theologische oordeel, zijn grote toewijding en didactische kwaliteiten.

Kardinalen adviseren de paus in belangrijke kerkelijke aangelegenheden. Er zijn momenteel in totaal 192 kardinalen, waarvan sommigen in Rome wonen en werken (curiekardinalen); anderen - zoals kardinaal Eijk - zijn diocesane bisschoppen.

Na de dood van een paus komen alle stemgerechtigde kardinalen (alleen zij die jonger zijn dan 80; momenteel een 110-tal) samen in een meerdaagse vergadering (het zg. conclaaf) om een nieuwe paus te kiezen.Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook