Wees getuigen van Gods heiligheid

donderdag, 26 januari 2012

Paus Benedictus XVI ontmoet seminaristenVoor de tweede maal deze week heeft paus Benedictus XVI het belang van een evenwichtige priesteropleiding benadrukt. In zijn toespraak tot de priesterstudenten van de pauselijke grootseminaries van Campanië, Calabrië en Umbrië herinnerde de paus aan wat hij in zijn ‘Brief aan de seminaristen’ van 18 oktober 2010 schreef over het belang van een harmonische integratie van hart, verstand, gevoelens, lichaam en ziel.

Tijdens de priesteropleiding dient aan deze menselijke dimensies van de vorming ruimschoots aandacht besteed te worden, opdat de seminaristen kunnen uitgroeien tot evenwichtige mannen Gods.

‘De wereld verwacht heiligen’

Paus Benedictus haalde ook de uitspraak aan van zijn voorganger, de zalige paus Johannes XXIII, die aan de vooravond van het Tweede Vaticaans Concilie (nu exact 50 jaar geleden) beklemtoonde: ‘De wereld verwacht heiligen. Méér nog dan hoogopgeleide, welbespraakte en hypermoderne priesters verwacht de wereld priesters die heilig willen zijn en anderen willen heilig maken’.

Zie ookVideogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook