Volop activiteiten bij aanvang nieuw studiejaar

woensdag, 1 september 2010

Het nieuwe studie­jaar aan het Sint-Jans­centrum gaat weer van start met meteen een interessant aanbod aan activiteiten. Zondag 5 september a.s. openen we dit studiejaar met onze deelname aan de Passiespelen te Tegelen. Als toekomstige priesters willen we ons realiseren dat we navolgers zijn van de Heer die zijn leven voor ons gaf en daardoor Hogepriester werd van het nieuwe verbond.

ActiviteitenTevens zullen er in de maand september 2010 verschillende activiteiten plaatsvinden in en om ons huis. Op zaterdag 18 september vindt om 11.00 uur in de Sint-Janskathedraal de wijding plaats van de nieuwe hulpbisschoppen, mgr. dr. J. Liesen en mgr. drs. R. Mutsaerts, met aansluitend de receptie in de tuin van het seminarie.

Op de vooravond van de wijding, op vrijdag 17 september zingen de seminaristen, naar goede gewoonte, de aloude Akathistos-hymne, gezamenlijk met een grote groep jonge priesters, om 18.00 uur in de kathedraal. We willen hierbij bijzonder ook de jongeren uit ons bisdom betrekken, die naderhand welkom zijn in het Sint-Janscentrum voor ontmoeting en gesprek.

Tegen het einde van de maand, op zaterdag 25 september, volgt de retraite en de diakenwijding om 12.00 uur in de Sint-Janskathedraal met aansluitend de receptie op het Sint-Janscentrum.

Op zondag 26 september ten slotte vindt onze jaarlijkse gebedsdag plaats. We beginnen met de Eucharistieviering om 11.45 uur in de Sint-Janskathedraal, hoofdcelebrant mgr. dr. J. Liesen. Aansluitend gaan we naar het Sint-Janscentrum. Op het programma staan o.a. een lezing over ‘Bijbels bidden’ door mgr. dr. J. Liesen en een muzikale presentatie van de nieuwe aanbiddings-CD door koorleden. Om 16.30 uur sluiten we de dag af met de vespers.

Voor deelname aan de gebedsdag vragen we je s.v.p. aan te melden vóór 15 september.Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook