Wereldjongerendag op Sint-Janscentrum

donderdag, 16 februari 2012

Geen grap: op 1 april is het Palmzondag en zoals ieder jaar wordt er voor jongeren en tieners (12-30 jaar) uit het Bisdom van ’s-Hertogenbosch een inspirerend dagprogramma georganiseerd. Dit jaar worden zij hiervoor uitgenodigd in het Sint-Janscentrum te 's-Hertogenbosch.

Lifeteen

Wereldjongerendagen 2013 in Rio de JaneiroHet door de Paus gekozen thema is dit jaar: “Verheug je altijd in de Heer” uit de brief van Paulus aan de Fillipenzen (4:4) en het Palmzondagprogramma wordt dit keer georganiseerd door de Lifeteengroepen (een uit Amerika afkomstige jongerenbeweging) uit Den Bosch en Eindhoven. Het belooft dus een bijzondere dag te worden! Zoals ieder jaar vormen de Palmzondagbrief van de Paus en de Palmzondagviering de vaste onderdelen van de dag. Daarnaast zijn er onder meer workshops, sketches en optredens in Lifeteenstijl en wordt er ook gestart met de promotie voor de Wereldjongerendagen 2013 in Rio de Janeiro.

Programma

Het programma vindt plaats in het Sint Janscentrum in Den Bosch. Om 10.30 uur wordt gestart met de Palmzondagviering, waarbij Mgr. Mutsaerts hoofdcelebrant zal zijn. Daarna volgt het middagprogramma, waarna om 16.00 uur afgesloten wordt met een hapje en een drankje.

Aanmelden en meer informatie

Inschrijven voor de Palmzondagmanifestatie in Den Bosch kan vanaf nu via het jongerengedeelte van de website.

Wereldjongerendag

Jaarlijks komen jongeren wereldwijd op Palmzondag in ieder bisdom samen rond hun bisschop om op lokaal niveau de Wereldjongerendagen te vieren. Om de twee à drie jaar mondt dit uit in de internationale Wereldjongerendagen. In juli 2013 vinden de Wereldjongerendagen plaats in Rio de Janeiro, Brazilië.Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook