Wereldjongerendag in het Sint-Janscentrum

woensdag, 4 april 2012

Wereldjongerendag in het Sint-JanscentrumJaarlijks komen jongeren wereldwijd op Palmzondag in ieder bisdom samen rond hun bisschop om op lokaal niveau de Wereldjongerendagen te vieren. Om de twee à drie jaar mondt dit uit in de internationale Wereldjongerendagen. In juli 2013 vinden de Wereldjongerendagen plaats in Rio de Janeiro, Brazilië.

Zondag 1 april heeft de dag van het Bisdom van ’s-Hertogenbosch plaatsgehad in het Sint-Janscentrum en werd deze keer georganiseerd door de Life Teengroepen van Den Bosch en Eindhoven. Life Teen is een jongerenbeweging, afkomstig uit Amerika. Jongeren en tieners hebben samen, aan de hand van een afwisselend programma met o.a. een life optreden van de bisdomband en sketches, hun geloof gevierd.

Nog één jaar en een paar maanden, dan is het zover, de internationale Wereldjongerendagen in Rio. Er wordt, zo bleek ook in Den Bosch, verlangend naar uitgekeken door velen.Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook