Meeleefdagen rondom priesterwijding

dinsdag, 15 mei 2012

Heb je je wel eens afgevraagd hoe een man ertoe komt om priester te worden en wat het priesterschap eigenlijk inhoudt? Misschien wil je het wel eens meemaken van dichtbij. Dat kan op zaterdag 2 juni a.s.

Priesterwijding Patrick & Geoffrey

foto: Wim Koopman  
Diaken Patrick feliciteert de pasgewijde diaken Geoffrey
Patrick feliciteert de pasgewijde diaken Geoffrey

Op die dag, de zaterdag na Pinksteren, worden in de Kathedrale Basiliek van Sint-Jan in Den Bosch twee mannen tot priester gewijd. Patrick Kuis en Geoffrey de Jong, worden na een gedegen opleiding door middel van de handoplegging door Mgr. Hurkmans tot priester gewijd.

Vrijdagavond 1 juni

We nodigen je graag uit, reeds op vrijdagavond 1 juni naar het Sint-Janscentrum te komen voor de feestelijke plechtigheden. We beginnen om 18.00 uur met de vespers; om 20.00 uur zingen we zoals gebruikelijk de Akathistoshymne, waarin we voor de wijdelingen de bescherming van de Moeder Gods afsmeken. Daarna is er een gezellig samenzijn met de seminariegemeenschap.

Overnachten

Je kunt op het Sint-Janscentrum overnachten. Bij de wijdingsmis krijg je een bevoorrechte plaats en je kunt wellicht ook dienen in de mis. Als je van plan bent te komen, ontvangen wij graag vóór zondag 27 mei een seintje per e-mail of telefoon (info@sint-jancentrum.nl of tel. 073-613.2000). Dit in verband met de praktische organisatie.

‘De Verandering’ van Sven

Sven, een van de andere seminaristen heeft in het programma ‘De Verandering’ van de EO verteld hoe hij is gekomen tot zijn keus.Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook