Paus Benedictus XVI over het priesterschap

woensdag, 23 mei 2012

Paus Benedictus XVI heeft een belangrijke uitspraak gedaan over het priesterschap in zijn toespraak tot de gemeenschap van het Pauselijk Spaans College Sint-Jozef te Rome op 10 mei 2012.

Christus de Goede Herder“De priester vernieuwt zijn leven en put de kracht voor zijn dienstwerk uit de beschouwing van het Woord van God en uit de intense dialoog met de Heer. De priester is zich bewust dat hij zijn broeders niet bij Christus kan brengen, noch Hem kan ontmoeten in de armen en in de zieken, indien hij Hem niet voordien ontdekt heeft in het innige en aanhoudende gebed. Het is noodzakelijk om het persoonlijke contact te bevorderen met Christus, die vervolgens verkondigd, gevierd en uitgedragen wordt. Dáár bevindt zich het fundament van de priesterlijke spiritualiteit, dat de priester ertoe brengt om een transparant teken en een levend getuigenis van de Goede Herder te zijn.”

Zie ookVideogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook