Aanrader voor de zomermaanden!

vrijdag, 27 juli 2012

In Gorcum vindt momenteel de tentoonstelling plaats 'Oog in oog met de martelaren van Gorcum' (zie: www.gorcumsmuseum.nl). Vanwege het succes is de tentoonstelling verlengd tot zondag 16 september 2012.

Er wordt een goed beeld geschetst van de historische, politieke en religieuze ontwikkelingen die hebben geleid tot het martelaarschap van de 19 geestelijken, die In 1572 in Gorcum opgepakt werden door de Geuzen en in Den Briel gemarteld en vermoord werden. Tevens wordt aandacht besteed aan de ontwikkelingen in de verering en afbeelding van de martelaren van Gorcum in de loop der eeuwen.

In het Sint-Janscentrum hebben we verschillende elementen die herinneren aan de martelaren van Gorcum zoals het glas-in-loodraam in onze kapel (zie foto) en een schedelrelikwie onder het altaar. Op de expositie hangt een met krijt ingekleurde pentekening uit de collectie van het Sint-Janscentrum. Als een blijk van erkentelijkheid bood Dhr. Roy Tepe, gastconservator van de tentoonstelling, aan om een rondleiding te verzorgen.

Op dinsdag 24 juli togen we met enkele docenten, medewerkers en priesters van het seminarie naar het Gorcums Museum, waar we op uiterst vriendelijke en bekwame wijze rondgeleid werden door Dhr. Tepe. Het was zeer de moeite waard! Naderhand hebben we genoten van een korte, zomerse wandeling doorheen de vestingstad; en aansluitend van een gesmaakte versnapering.Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook