Relikwie zalige paus Johannes Paulus II

Kostbaar geschenk voor het Sint-Janscentrum

vrijdag, 14 september 2012

Relikwie van de zalige paus Johannes Paulus IIOp 11 mei 1985 bezocht paus Johannes Paulus II de stad 's-Hertogenbosch. De straten waren leeg, in de kathedraal was een oorverdovende stilte toen de paus binnentrad. Op foto's getuigen de ernstige gezichten van de gespannen atmosfeer. Dit moeizame pausbezoek vormde voor paus Johannes Paulus II mede de aanleiding om bisschop ter Schure aan te sporen met de heroprichting van een eigen seminarie.

Tijdens de jubileumviering van 25 jaar Sint-Janscentrum mochten we paus Johannes Paulus II opnieuw verwelkomen in Den Bosch. Nu is hij hier om bij ons te blijven.

Bloedrelikwie

Op voorspraak van kardinaal Stanisław Dziwisz (de secretaris van de vorige paus) mochten we een relikwie in ontvangst nemen: een druppel bloed van de zalige paus. Het reliek wordt bewaard in eenzelfde reliekhouder als ook in de parochiekerk te Wadowice (het geboortedorp van Karol Wojtyła) en in de kathedraal van Krakau (zijn voormalige bisschopskerk) staat. 

Wij prijzen ons gelukkig met dit grote geschenk en bidden op voorspraak van de zalige paus om zegen over ons bisdom en het seminarie. Mocht u zelf willen komen bidden in de kapel dan kan dat. U bent van harte welkom op weekdagen van 09.00 uur tot 18.00 uur. Er is eucharistische aanbidding op weekdagen van 16.00 - 18.00u. Om 18.00u bidden de seminaristen de vespers, aansluitend volgt de zegen met het Allerheiligste.

Noveenkaarsen paus Johannes Paulus II

Bij de receptie van het Sint-Janscentrum zijn noveenkaarsen te koop met de afbeelding van paus Johannes Paulus II. Ook hebben wij verschillende gebedskaarten met gebeden om priesterroepingen en gebeden voor ouderen, zieken, jongeren en gezinnen; op voorspraak van Paus Johannes Paulus II.Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook