Bruisende en bezielende ontmoetingsdag

zondag, 14 oktober 2012

Een feestelijke Eucharistieviering in de volle Sint-LucaskerkZondag 14 oktober vond de ontmoetingsdag Verliefd op Christus en zijn Kerk plaats. De dag begon in een volle Sint-Lucaskerk, waar mgr. R. Mutsaerts een feestelijke Eucharistieviering opdroeg, opgeluisterd door de KISI Kids, bij gelegenheid van het patroonsfeest van de parochie.

Na afloop van de H. Mis konden de parochianen, onder het genot van een kopje koffie en een broodje, bij informatiestands kennismaken met de verscheidene activiteiten die in de locale kerkgemeenschap ontplooid worden.

Mooie wandeling naar het Sint-Janscentrum

Rond 13.00 uur trokken de families, die zich ingeschreven hadden voor de ontmoetingsdag op het Sint-Janscentrum, onder een stralende herfstzon naar het seminarie. Daar was het parkeerterrein ontruimd - zelfs de auto van de rector had plaats moeten maken! - voor informatietafels van verschillende katholieke organisaties, die hun werking voorstelden, met o.a.: Katholiek Nieuwsblad, Kerk in Nood, Uitgeverij de Boog, Radio Maria, KISI Kids en Samuel Advies voor geloofsgroei.

Om 14.00 uur begon het middagprogramma met de lezing van mevr. dr. Marianne Miller-Servaas, die een zeer open en aansprekend getuigenis gaf van haar weg naar de katholieke Kerk. Mevr. Miller belichtte daarbij ook de rol van heiligen als Petrus Canisius, van literatoren als Gilbert Keith Chesterton, maar ook de betekenis van de Eucharistie en van het getijdengebed.

Forumgesprek

ForumgesprekOnder deskundige leiding van mevr. Marije van der Knaap van Waanzinnig Producties, die de dagpresentatie verzorgde, vond aansluitend een forumgesprek plaats over verschillende aspecten van het katholieke leven: wat betekent katholiek-zijn in andere landen (een toelichting door dr. Peter van Hoof van Kerk in Nood); wat is de plaats van een priester in het leven als katholiek (Michiel Peeters pr van het Sint-Janscentrum); en wat kunnen media als Katholiek Nieuwsblad bijdragen aan de concrete geloofsbeleving (Mevr. Mariska Orbán, hoofdredactrice van Katholiek Nieuwsblad en mede-organisator van de ontmoetingsdag).

Parallel aan de lezing en het forumgesprek vonden verscheidene activiteiten voor kinderen plaats, geleid door de Blauwe Zusters, en met workshops van de KISI Kids.

Presentatie boek - Jezus kan niet voetballen

Na de pauze stelde Mgr. Mutsaerts zijn nieuwe boek voor Jezus kan niet voetballen, met Bijbels geïnspireerde verhalen voor kinderen. Dit boek kreeg in de media reeds zeer lovende recensies. De hulpbisschop vertelde voor de vuist weg één van de verhalen uit het boek. Een eerste exemplaar van het boek werd aangeboden aan zr. Mirakel van de Blauwe Zusters. Aan het einde van de middag signeerde mgr. R. Mutsaerts persoonlijk de vele exemplaren die gekocht werden.

Première van de Paulus-musical van de KISI KidsDan brak het volgende hoogtepunt aan van de ontmoetingsdag: de première van de Paulus-musical van de KISI Kids. Het seminarie daverde op de grondvesten onder de enthousiaste zang en dans van de grote KISI-groep. De mooie en bezielende wijze waarop het verhaal gebracht werd van de bekering en roeping van Sint-Paulus, zijn reizen, gevangenschap en redding op zee, wist oog en oor te boeien en ontroerde groot en klein.

Na een daverend applaus vertrokken de aanwezigen, met de bisschoppelijke zegen van mgr. R. Mutsaerts, en met een tas vol informatie over katholieke initiatieven en organisaties.

Lovende reacties

Met de woorden van één van de aanwezigen, die met haar gezin aan de bijeenkomst had deelgenomen: “Wat hebben we weer een prachtige dag mogen meemaken van het St.-Janscentrum. Chapeau!!!”

(Wim Koopman maakte de volgende fotoreportage)Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook