Akathistos hymne

vrijdag, 17 september 2010

“Heel mooi die stemmen zo bij elkaar, het is echt bidden”, aldus een van de zichtbaar onder de indruk zijnde jongeren die de vrijdagavond aanwezig waren in de bijna donkere Sint-Janskathedraal.

Ruim 40 priesters van het bisdom en de studenten van het Sint-Janscentrum vormden een groots koor. In aanwezigheid van Mgr. A. Hurkmans en de beide hulpbisschoppen, Mgr. R. Mutsaerts en Mgr. J. Liesen, die 18 september gewijd werden en kardinaal A. Simonis, die de speciale gebedsviering voorging, zongen zij de Akathistos Hymne, een lofzang ter ere van de Moeder Gods.

Na de viering, waarin de bescherming van Maria werd afgesmeekt over ons bisdom en haar herders, was iedereen uitgenodigd voor een gezellig samenzijn in het Sint-Janscentrum. Er was kort gelegenheid om de nieuwe bisschoppen te ontmoeten en onder het genot van een lekker hapje en drankje met elkaar in gesprek te gaan.Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook