Studiedagen op Rolduc

Maandag 12 en dinsdag 13 november

vrijdag, 9 november 2012

RolducOp maandag 12 en dinsdag 13 november 2012 vinden in het grootseminarie Rolduc (bisdom Roermond) studiedagen plaats voor de priesterstudenten van Nederland, over het thema van de ‘Nieuwe Evangelisatie’.

De hoofdspreker is Prof. P. Dr. Karl Wallner OCist., Rector van de Philosophisch-Theologische Hochschule Benedikt XVI. in Heiligenkreuz (Oostenrijk): “Mission is possible! Theologische Motivation für die Neuevangelisierung Europas” (“Mission is possible! Theologische motivering voor de Nieuwe Evangelisatie van Europa”).

Vervolgens deelt de hulpbisschop van Roermond, Mgr. Dr. E. de Jong, die aanwezig was bij de Algemene Bisschoppensynode in Rome over de ‘Nieuwe Evangelisatie’ (oktober 2012), zijn belevenissen van de synode mee: “Wereldwijde ervaringen met nieuwe evangelisatie”.

Op dinsdag houdt Pater Wallner een tweede voordracht: „Die Neuevangelisierung braucht Priester mit apostolischer Gesinnung“ (“De Nieuwe Evangelisatie heeft priesters nodig met een apostolische gezindheid”); daarna volgt een presentatie van de afdeling ‘Evangelisatie en vitalisering’ van het bisdom Roermond door de stafmedewerker, Pater Bartholomé van Oudheusden.

Het is telkens een prettige ervaring om elkaar als priesterstudenten in Nederland opnieuw te ontmoeten en te kunnen bijpraten!Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook