Delegatie naar Krakau

woensdag, 5 december 2012

Met een kleine delegatie namens de seminariegemeenschap is Rector De Rycke voor enkele dagen vertrokken naar de Poolse stad Krakau. Het Sint-Janscentrum heeft een samenwerkingsverband met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau ( Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie ), opgericht door de vorige paus, toen hij nog aartsbisschop van deze stad was.

De kathedraal van Krakau
De kathedraal van Krakau

Seminaristen van het Sint-Janscentrum kunnen, na het volbrengen van de priesteropleiding en een aantal aanvullende kwalificaties, een diploma verkrijgen van de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau, dat zowel door de Kerk als door de burgerlijke overheid officieel erkend wordt.

De Bossche delegatie is met het vliegtuig vertrokken naar Krakau, omdat dit niet alleen goedkoper is, maar ook eenvoudiger, daar - met de winter voor de deur - eventuele sneeuwbuien in Polen het verkeer ernstig kunnen bemoeilijken.Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook