Boeken van Sint-Nicolaas

woensdag, 12 december 2012

In het Sint-Janscentrum verkeren we in de gelukkige omstandigheid dat wij met enige regelmaat boeken mogen ontvangen uit de bibliotheken van mensen die aan het opruimen zijn en de boeken graag in goede handen achterlaten.

Het kan zo voorkomen dat een titel meerdere malen aanwezig is in de bibliotheek. Daarom wordt, in overleg met de schenkers, 1 à 2 maal per jaar voor seminaristen, priesters en studenten aan de andere opleidingen aan het Sint-Janscentrum een boekenmarkt georganiseerd in de aula van het Sint-Janscentrum, zoals nu in aansluiting bij de viering van Sint-Nicolaas. Op deze manier vinden de gebruikte boeken een goed thuis, terwijl de jonge priesters en pastoraal assistenten gratis een persoonlijke bibliotheek kunnen opbouwen.

Op de foto ziet u pastoor Harold van Overbeek, die de boekenmarkt verzorgt, gebogen over de tientallen verlanglijstjes van geïnteresseerden.Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook