‘Bossche Kerstboom’ brengt meer dan 800 mensen bij Maria

donderdag, 20 december 2012

‘Bossche Kerstboom’ brengt meer dan 800 mensen bij MariaEen initiatief van de Bosschenaar Nol Roos om een digitale Kerstboom op te richten heeft geleid tot een tocht van zeker 800 mensen die vertrok vanaf de Arena, via het stadhuis naar de St. Jan en in het bijzonder de Zoete Moeder.

“Er zijn zoveel mensen die alleen de kerstboom moeten zetten dit jaar of al veel langer omdat ze een dierbare verloren hebben, via de digitale kerstboom kunnen ze steun vinden bij elkaar.”

De Boom werd in korte tijd met zoveel berichtjes behangen dat de heer Roos het initiatief nam om een echte ontmoeting met elkaar voor troost en steun.

Het werd een grandioos succes waarbij de kapelaan van de St. Jan, Patrick Kuis aanhaakte door de mensen uit te nodigen bij de Zoete Moeder. Zij werd speciaal voor dit moment op het hoofdaltaar geplaatst zodat men zich rond haar kon verzamelen, ieder met zijn eigen lichtje, ieder met zijn eigen verdriet en hoop.

Overweging

Overweging bij de lichtjesprocessie 19 december 2012 door kapelaan Patrick Kuis.

Lieve mensen,

Hier in de donkere Sint – Jan… Honderden kaarsen die branden, honderden lichtjes. Het zijn slechts uiterlijke tekenen van wat we diep van binnen willen zijn; namelijk een licht in de duisternis.

Lieve mensen, júllie zijn het licht van de wereld!
Iedere vlam dat ik zie is een intentie. Iedere vlam dat ik zie is een gedachte, is een zorg dat ieder van u met zich meedraagt.

Iedere vlam doet ons stil staan bij datgene wat er leeft in de stilte van onze harten.

We zijn hier samen, omdat ieder van ons een dierbare heeft verloren.
We zijn hier samen, omdat mensen hier en elders een zwaar kruis te dragen hebben.
We zijn hier samen, om voor elkaar een licht in de wereld te zijn, om mensen te helpen die in de duisternis leven. Elkaar te kunnen dragen, verdragen en verder dragen.

Al eeuwen lang bidden miljoenen mensen in het ‘Wees gegroet’: ‘Bidt voor ons, nu en in het uur van onze dood’. Laten óók wij ons verenigen nu we hier samen bij Maria staan. Maria, de moeder van Jezus, maar óók onze moeder. Maria…, de Zoete Moeder van Den Bosch. Maria…, de Troosteres van de bedroefden.

Richten we de kaarsen omhoog en bidden we samen voor onze dierbare overledenen en voor allen die een zwaar kruis te dragen hebben het ‘Wees gegroet’:

Wees gegroet Maria,
vol van genade.
De Heer is met U.

Gij zijt de gezegende onder de vrouwen.
En gezegend is Jezus,

de Vrucht van Uw schoot.
Heilige Maria,

Moeder van God,
bid voor ons, zondaars,

nu en in het uur van onze dood.
Amen.

Foto’s en filmpjes

Diverse media maakten een foto- of videoverslag.

KISI optreden

Tegelijkertijd vond er een spetterend optreden plaats op het NS station in onze stad van Kisi-engelen. U kunt daar een klein stukje van zien in hetzelfde filmpje als eerste onderwerp van de nieuwsuitzending van Omroep Brabant.Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook