Zalig Kerstmis & Gezegend Nieuwjaar!

maandag, 24 december 2012

Kerstkaart van het Sint-Janscentrum en R.K. Instelling SonniusIeder jaar verstuurt het Sint-Janscentrum samen met de bisschop van ’s-Hertogenbosch en het Sonnius Priesterfonds een kerstwens naar de vele mensen die met hen verbonden zijn door gebed of financiële steun.

Dit jaar werd de illustratie verzorgd door mw. Hélène Van Renterghem, de zus van seminarist Marnix. Op een mooie manier heeft zij de liefdevolle blik van Moeder Maria voor haar kind Jezus weergegeven in een eenvoudige potloodtekening en ieder die de tekening bekijkt mag zich door diezelfde liefdevolle zorg omringd weten.

Hélène is een startende kunstenaar en als zodanig vond ze het leuk deze opdracht te krijgen. Ander werk van haar is bijvoorbeeld een logo dat zij ontworpen heeft voor de kinderafdeling van een Nederlands ziekenhuis. Naast tekeningen maakt zij ook schilderijen, beelden, tegelversieringen, fotografie-art, religieuze cadeauverpakkingen en miniatuurwerkjes. Dit alles in verschillende stijlen van klassiek tot abstract maar bovenal in een geheel eigen stijl. Hélène heeft een bijzondere sympathie voor de Italiaanse heilige priester Don Bosco, zoals u kunt zien op haar website:Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook