Internationale belangstelling voor seminariebericht

vrijdag, 1 februari 2013

Het artikel over het zaligverklaringsproces van zuster Maria Margaretha der Engelen op onze seminariewebsite heeft internationaal een ongekende storm aan belangstelling veroorzaakt.

Internationale belangstelling voor seminarieberichtEnkele uren na de publicatie van het artikel op onze website pikte het Eindhovens Dagblad het op. Vervolgens belde het ANP (Algemeen Nederlands Persbureau) met de vraag om nadere informatie. Mgr. Van Calster, docent aan het seminarie en Vaticaans expert in zalig- en heiligverklaringen (hij wordt daarom ook wel de ‘zaligverklaarder van de Lage Landen’ genoemd), werd meteen bereid gevonden om toelichting te geven.

Het bericht van het ANP werd meteen overgenomen door allerlei media: het Eindhovens Dagblad zond onmiddellijk een journalist naar de Karmelietessen in Oirschot, waar Mgr. Hurkmans op dat moment aanwezig was om het nieuws van de zaligverklaring mede te delen.

De zusters waren helemaal overdonderd door de mediabelangstelling. Het Eindhovens Dagblad en verschillende edities van het Brabants Dagblad hebben een artikel aan zuster Maria Margaretha gewijd, vaak met de afbeelding van zuster Maria Margaretha en met foto's van Mgr. Hurkmans en de gastenzuster van de Karmelietessen te Oirschot, Zr. Helena Kox, die het museum van de 'heilige non' heeft ingericht.

Ook de Belgische kranten De Morgen en Gazet van Antwerpen besteedden ruime aandacht aan de zaligverklaring. De eerste radio-omroep die aandacht besteedde aan de zaligverklaring, was Radio 5, gevolgd door JoeFM. De Belgische regionale zender Radio 2 maakte twee opnames: een korte voor het nieuws en daarnaast nog een langer interview. Daarna kwam de Belgische zender Canvas.

Dit is overigens maar een greep uit de mediabelangstelling voor het begin van het zaligverklaringsproces van 'de heilige non van Oirschot'. Zuster Maria Margaretha der Engelen heeft niet te klagen over gebrek aan belangstelling! Moge ze ten beste spreken voor de Kerk in de Lage Landen!

Voorbeeld

Radio interview met mgr. Van Calster

 Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook