Een hoopvolle Goede Week

dinsdag, 26 maart 2013

In zijn interviewboek met rabbijn Abraham Skorka schrijft Paus Franciscus (J.M. Bergolio, A. Skorka, Sobre el cielo y la tierra, Mondadori 2010):

Goede WeekLos primeros cristianos unían la imagen de la muerte con la de la esperanza y usaban como símbolo el ancle. Entonces, la esperanza era el ancla que uno tenía clavada en la orilla y con la soga se iba agarrando para progresar sin desviarse. La salvación está en la esperanza, que se nos va a develar plenamente, pero mientras tanto estamos agarrados a la soga y haciendo la que creemos que tenemos que hacer.

De eerste christenen verbonden het beeld van de dood met het concept van de hoop. Als symbool daarvoor gebruikten ze het anker. In hun beleving was de hoop als een anker, dat iemand bevestigd had aan de kust. Het ankertouw hield hij in zijn handen om het schip vooruit te laten gaan zonder van de koers af te wijken. Onze redding ligt in de hoop, die zich ooit ten volle aan ons zal openbaren, maar ondertussen moeten we vasthouden aan het touw en dienen we te doen wat we geloven dat we moeten doen.

Met het beeld voor ogen van het Kruis van de Heer als een anker van hoop gaan we het Paastriduüm in.Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook