Sterfdag Paus Johannes Paulus II

dinsdag, 2 april 2013

Bezieler en Stichter - Rector J. PeijnenburgVandaag precies 8 jaar geleden, op 2 april 2005 om 21.37 uur, stierf paus Johannes Paulus II in de leeftijd van 84 jaar. Zijn laatste woorden waren: “Zabierz mnie do Domu Pana” (‘Breng me naar het Huis van de Heer’). In dit jubileumjaar van het Sint-Janscentrum hebben we Johannes Paulus II uitgebreid herdacht, de paus die aan de oorsprong staat van het Sint-Janscentrum.

Rector J. Peijnenburg schreef hierover het boekje: Bezieler en stichter. Paus Johannes Paulus II, Mgr. J. ter Schure sdb en de oprichting van het Sint-Janscentrum (te verkrijgen bij de receptie van het seminarie aan de prijs van € 6,50 excl. portokosten).

Van kardinaal Stanislaw Dziwisz, de toenmalige privésecretaris van de Poolse paus, zijn huidige opvolger als aartsbisschop van Krakau, ontvingen we op 8 september 2012 een bloedrelikwie van paus Johannes Paulus II. Dit kostbare geschenk prijkt nu in de seminariekapel in eenzelfde reliekhouder als die ook in de parochiekerk van Wadowice (het geboortedorp van Karol Wojtyla) en in de kathedraal van Krakau staan.

Onderstaande film (gemaakt door Paramount), geeft een goed overzicht van het leven en pontificaat van Paus Johannes Paulus II, met exclusief beeldmateriaal. Een gedeelte van de film is in het Portugees, maar er zijn ook onderdelen in het Engels. Aan het woord komen onder andere kardinaal Timothy Dolan (toen nog priester) en George Weigel (die de toonaangevende biografie Witness to Hope) schreef.Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook