Personeelsuitstap

donderdag, 11 april 2013

Het leven op een seminarie kent drukke en minder drukke tijden. De twee weken na Pasen - vakantie voor de seminaristen - behoren tot de laatste. Dat geeft rector De Rycke de gelegenheid om het personeel uit te nodigen voor een daguitstap en volgens goed gebruik vindt dat plaats in het eigen bisdom.

Deze keer zijn we naar Sint-Oedenrode getogen waar we met koffie en gebak werden ontvangen door deken Vincent Blom, pater Pushpa Raj en de heer R. Visser in de Sint-Martinuskerk. Er volgde een boeiende kennismaking met de heilige Oda, verteld door de heer Visser, een rondleiding door de kerk en over het kerkhof met het graf van mgr. Bekkers.

Daarna werden we opgevangen door de heer van Rooij, de oud-schoolmeester die ons op tocht nam door de stad. Helaas regende het pijpenstelen en kon de tocht niet tot het einde worden volbracht. Daar komen we zeker op terug als het zonnetje schijnt.

Een warm onthaal volgde in Brasserie ‘De Beleving’ waar we de dag niet alleen op gezellige wijze hebben afgesloten maar waar we ook werden vergast op een super lekker diner. U, onze lezer, kunnen we alleen maar aanraden: ga op ontdekking in deze wondermooie stad in de Meierij en vergeet niet binnen te wippen bij de brasserie aan de Hertog Hendrikstraat.Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook