Romebedevaart dag 1 - Quo Vadis?

vrijdag, 12 april 2013

Op vrijdag 12 april kwamen de bedevaartgangers naar het seminarie, zodat we op zaterdagochtend tijdig zouden kunnen vertrekken naar de luchthaven. Om 18.00u baden we, zoals gebruikelijk, gezamenlijk de vespers, met aansluitend het avondmaal.

Quo VadisOp het Sint-Janscentrum hebben we twee traditionele gebruiken die standaard horen bij een Romebedevaart. Eén daarvan vond op vrijdagavond plaats. De tweede zullen we vermelden in samenhang met het programma van maandagavond.

Aan de vooravond van elke Romereis, die in de 25-jarige geschiedenis van het Sint-Janscentrum gemaakt is, werd de film 'Quo Vadis' bekeken, om alvast in de stemming te komen van het Oude Rome en van de eerste christenen: de Kerk van de apostelen en martelaars. In deze klassieker uit de filmgeschiedenis (gedateerd 1951) spelen beroemde acteurs en actrices zoals Peter Ustinov, Deborah Kerr, Robert Taylor en Leo Genn.

Hieronder vindt u de oorspronkelijke trailer en - voor wie veel tijd heeft - de integrale film. Zo kunt u - met ons - in de stemming komen van de Romebedevaart!

Trailer

De hele filmVideogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook