Romebedevaart dag 3 - Zondag in Rome

zondag, 14 april 2013

Meteen op de eerste dag van onze bedevaart naar Rome mochten we de eucharistie vieren bij het graf van de apostel Petrus, in de ‘grotte Vaticane’: de crypte onder het pausaltaar in de Sint-Pietersbasiliek, waar ook vele pausen begraven zijn. Bisschop Hurkmans was hoofdcelebrant en verzorgde ook de homilie.

Na een welverdiend ontbijt bezochten we de Engelenburcht, ooit het grafmonument van keizer Hadrianus, daarna een verblijf voor pausen, dat echter ook verschillende andere bestemmingen heeft gehad.

Temidden van een grote menigte baden we om 12.00 uur met paus Franciscus het Regina Caeli en juichten we onze Heilige Vader toe.

In de namiddag bezochten we de grote synagoge van Rome, een imposant gebouw in ‘Babylonische stijl’, met daarna een interessante rondleiding doorheen de joodse wijk van de stad. 

Met wie nog moed had, wandelden we ’s avonds naar de Piazza Navona, om ook even 'de toerist' uit te hangen. Een mooie, eerste dag!Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook