Romebedevaart dag 5 - de kathedraal van de paus

dinsdag, 16 april 2013

Deze dag hebben we bijna volledig doorgebracht in de omgeving van de Sint-Jan van Lateranen, ‘Moeder en Hoofd van alle kerken ter wereld’, de kathedraal van de paus. Om 10.00 uur hadden we de eucharistieviering, waarbij de homilie verzorgd werd door rector Peijnenburg.

Daarna bezochten we de vertrekken waar ooit de pausen resideerden. Deze dag was ook Herman Schaepman bij ons, de priesterstudent van bisdom Den Bosch die de opleiding volgt aan het Beda College. Mgr. Hurkmans werd door Herman uitgenodigd om de staf van Beda te ontmoeten tijdens het middagmaal in het College.

In de namiddag verkenden we verder de omgeving van de Sint-Jan van Lateranen, met de historische doopkapel, de scala santa en de universiteit. We trokken verder langs de muur tot aan de kerk van Santa Croce in Gerusalemme, gebouwd op de plaats waar vroeger het paleis van keizerin Helena stond, en waar momenteel belangrijke kruisrelieken bewaard worden, waaronder de merkwaardige ‘titulus crucis’: een houten plakette met (een gedeelte van) het INRI. We keerden te voet terug langs de San Clemente, de titelkerk van kardinaal Simonis, met onder de eerbiedwaardige basiliek nog een oudere kerk, en daaronder een heidense mitrastempel.

Bij het avondmaal mochten we Zuster Anima Christi verwelkomen, die ons tijdens een aangename ontmoeting achteraf vertelde over de missionaire projecten van de Blauwe Zusters.Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook