Romebedevaart dag 7 - de antieke stad

donderdag, 18 april 2013

Donderdagochtend togen we door de straten van het antieke Rome. Onder deskundige leiding van Mevr. Stoelinga, de docente Latijn, bezochten we het Forum Romanum. Daarna gingen we naar het - imposante - huis van keizer Augustus. Op deze plaatsen wordt geschiedenis tastbaar!

De historische wandeling werd in de namiddag verder gezet over de Via Appia Antica, één van de oude Romeinse heirbanen die zuidwaarts, van Rome naar Brindisi liep. Vanwege haar centrale ligging en het belang werd deze weg de ‘regina viarum’, ‘koningin der wegen’ genoemd. Aan deze weg staat het kerkje ‘Quo Vadis’ (waarnaar de film vernoemd is, die we op vrijdagavond zagen), op de plaats waar Jezus aan Petrus verschenen zou zijn wanneer deze de stad verliet bij het begin van de christenvervolgingen onder keizer Nero, en waar Jezus aan Petrus gevraagd zou hebben: ‘Waar ga je heen?’.

Sint-Paulus kwam langs de Via Appia naar Rome. We bezochten zijn graf in de kerk van Sint-Paulus buiten de Muren, waar we met de bisschop de eucharistie vierden, met een homilie door deken Miltenburg, de vorige rector van het seminarie.

Een bijzonder inspirerende dag!Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook