Romebedevaart dag 8 - de voetsporen van Sint-Augustinus

vrijdag, 19 april 2013

Vrijdagochtend vierden we de eucharistie op het graf van de zalige paus Johannes Paulus II. Dit was een zeer bijzondere ervaring. De bisschop was hoofdcelebrant en hield ook zelf de homilie.

Na het ontbijt bezochten we het museum van het Capitool, waar een aantal van de beroemdste objecten uit de Oudheid tentoongesteld worden, waaronder de wolvin van Rome en de overblijfselen van het reusachtige standbeeld van keizer Constantijn.

De leden van onze groep die hierna even voldoende antieke cultuur geproefd hadden, konden ’s middags zelf hun activiteiten kiezen. Een groep ging in de richting van Villa Borghese, waar het graf is van de heilige Josémaria Escriva de Balaguer, stichter van Opus Dei. De overigen gingen mee naar Ostia Antica, de oude haven van Rome, een eindje buiten de stad gelegen.

Het was indrukwekkend om door de oude straten te lopen en te denken aan de eeuwen geschiedenis die deze straten overbruggen. In zijn Belijdenissen heeft Sint-Augustinus een indrukwekkende passage geschreven over zijn verblijf in Ostia, samen met zijn moeder Monica, waarbij zij, kort voor haar dood, spraken over het eeuwige leven. Antieke cultuur en christendom reiken elkaar in Ostia de hand. Zeer bijzonder!

’s Avonds maakten we nog een wandeling tot aan het Sint-Pietersplein, ten afscheid ... en hopelijk tot weerziens!Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook