Romebedevaart dag 9 - huiswaarts

zaterdag, 20 april 2013

Zaterdag 20 april was de dag van het afscheid. Toch werd het een dag om niet te vergeten!

Om 8.00 uur vertrok de bus naar de luchthaven bracht. Het vliegtuig vertrok stipt om 10.20 uur en bracht ons veilig naar Brussels Airport, waar we rond 12.30 uur landden. Daar scheidden zich de wegen van ons reisgezelschap, omdat enkele priesters rechtstreeks naar hun parochie reden in verband met de avondmis. De anderen reden terug naar het Sint-Janscentrum, met hoofd en hart vol ervaringen en belevenissen.

We mogen zeer dankbaar terugkijken op een inspirerende en deugddoende pelgrimstocht; en tegelijk willen we ook vooruit kijken. Bij de chrismamis op donderdag 28 maart jl. hield paus Franciscus een zeer bezielende homilie, om de priesters een hart onder de riem te steken. Uitgeverij Betsaida heeft deze preek uitgebracht in een handige en verzorgde uitgave. Mgr. Hurkmans heeft, bij gelegenheid van Roepingenzondag 21 april 2013 aan alle priesters in zijn bisdom een exemplaar van dit boekje toegestuurd. Deze inspirerende tekst van de paus moge ons aansporen om de nieuwe impulsen, die we in Rome opgedaan hebben, om te zetten in onze dagelijkse pastorale praktijk of - voor de seminaristen - in de voorbereiding daarop.

We danken de Heer voor de mooie en genadevolle bedevaart die we mochten ondernemen!Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook