Herdenking aanslag paus Johannes Paulus II

maandag, 13 mei 2013

Herdenking aanslag paus Johannes Paulus IIOp 13 mei 1981, de feestdag van Onze Lieve Vrouw van Fatima, werd paus Johannes Paulus II op het Sint-Pietersplein neergeschoten door de toen 23-jarige Mehmet Ali Ağca. De paus werd zwaargewond en moest een urenlange operatie ondergaan. Na zijn herstel bracht paus Johannes Paulus II een bezoek aan Ali Ağca in de gevangenis en schonk hem vergiffenis.

Bij deze ontmoeting bekende Ali Ağca dat hij niet begreep waarom hij er niet in geslaagd was om de paus te doden. Paus Johannes Paulus schreef zijn redding toe aan het ingrijpen van Onze Lieve Vrouw: de kogel miste een hoofdslagader in de ingewanden op een millimeter na (‘een hand heeft de kogel afgevuurd, een andere hand heeft hem geleid’).

Uit dankbaarheid bezocht paus Johannes Paulus II een jaar later het bedevaartsoord Fatima en bracht de kogel mee. Deze kogel werd later ingewerkt in de kroon van het genadebeeld. 

De zalige paus Johannes Paulus II moge ten beste spreken voor onze huidige paus Franciscus, hem beschermen en inspireren!Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook