Neomistenviering

In het hart van het Sint-Janscentrum - de kapel

dinsdag, 28 mei 2013

Aan het begin van de avond van een zonovergoten dag verzamelden we ons in de kapel van het seminarie voor de neomistenviering van Bart, Harm en Peter.

In aanwezigheid van Mgr. Hurkmans, rector De Rycke en de priesters die in het Sint-Janscentrum aanwezig waren hebben we de eucharistie gevierd. Hoofdcelebrant was Bart Theunissen en de preek werd verzorgd door Harm Eskes. Een mooi en heilig moment te midden van degenen met wie de neomisten een aantal jaren hebben opgetrokken en het wel en wee rondom studeren, bidden en wonen hebben gedeeld.

Na afloop van de viering werden de kerkgangers in de gelegenheid gesteld de neomistenzegen te ontvangen, een speciale zegen van een pasgewijde priester waar bijzondere kracht en steun aan wordt toegeschreven. (zie ook onder het kopje bronnen op deze website, de termenlijst).

Als afronding van dit weekend van festiviteiten is er dan het diner, een  moment van de seminariegemeenschap met als bijzondere gasten de zusters waar de wijdelingen tijdens de retraite als voorbereiding op de wijding te gast mochten zijn.

Dankbaar zijn we voor 3 nieuwe priesters, dankbaar voor de weg die zij met de Heer gaan en de tijd die wij samen mochten zijn.Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook