Pakistaanse bisschop over Christenvervolging in zijn Land

Dinsdagavond 18 juni vanaf 19.30 uur

dinsdag, 11 juni 2013

Op dinsdag 18 juni spreekt bisschop Sebastian Shaw, ofm van Lahore op uitnodiging van Kerk in Nood in het Sint-Janscentrum over de situatie van de Christenen in Pakistan. De avond begint om 19.30 uur en is ongeveer om 21.15 uur afgelopen. De lezing zal in het Engels gegeven worden zonder vertaling.

Christenvervolging

Mgr. Shaw

Christenen in Pakistaan zijn slechts een kleine minderheid die het bijzonder moeilijk hebben. Ze hebben te maken met discriminatie, vervolging en aanslagen door overheid en fanatieke groeperingen.

Zo is er vorige maand een Christelijk dorp aangevallen waarbij 1500 mensen zijn verjaagd en is het nog maar drie maanden geleden dat een groep moslims een Christelijke wijk in Lahore aan heeft aangevallen. Daarbij brandden 178 huizen tot de grond toe af en vielen er ten minste 35 gewonden. Een inwoner van Lahore vertelde hierover: “We waren zoals iedere dag aan het werk toen we een geluid begonnen te horen, en plotseling een golf van mensen over de wijk spoelde. Ze gooiden met zuur en bekogelden onze huizen met stenen en staken ze in brand. De politie greep pas in toen alles verwoest was.”

Ooggetuige

De directeur van Kerk in Nood, Joris van Voorst tot Voorst, was afgelopen jaar nog ooggetuige van de vervolging van Christenen in Pakistan. Samen met Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt was hij naar Lahore gereisd om daar met bisschop Sebastian Shaw te spreken over de situatie van de Christenen aldaar. Tijdens hun bezoek heeft de overheid van Punjab een aantal gebouwen van de Katholieke Kerk in Lahore vernietigd, waaronder een kapel en drie bewoonde huizen.

Joris van Voorst zei hierover: “Ik ben geschokt dat een overheid gebouwen verwoest waar mensen in wonen.” Pieter Omtzigt voegde er aan toe: “De Kerk had dit gebouw al meer dan honderd jaar in bezit en dan lijkt een eigendomskwestie slechts een excuus om tot vernietiging over te gaan. Dit laat helaas zien dat de rechten van minderheden met voeten worden getreden.”

Kerk in Nood nodigt u dan ook van harte uit om te luisteren naar wat bisschop Sebastian Shaw over de situatie van de Christenen in zijn land te vertellen heeft.

Details

wat: lezing “De situatie van de Christenen in Pakistan”
waar: Sint-Janscentrum, Papenhulst 4, ’s-Hertogenbosch
wanneer: dinsdag 18 juni 2013
tijd: 19.30 uur tot 21.15 uur
organisatie: Kerk in Nood Nederland
voertaal: Engels


Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook